Ziua a treia: vizităm primele biblioteci

21 martie 2011 - urmare

E luni și începem prima zi și prima săptămână de "program normal". Coborâm toți în fața "căsuței" noastre din Ashton Woods la ora 8.00 și pornim spre stația de autobuz aflată la 10 minute de mers pe jos. Pe drum sunt uimit să văd ceea ce nu credeam că e posibil: două dintre gâștele sălbatice care hălăduiesc pe aici decolează cu mare ga-gaaaa, zboară vreo sută de metri după care încearcă să se așeze pe acoperișul unei clădiri precum ciorile sau porumbeii. Grele fiind, se izbesc de coama acoperișului, una cade dincolo, însă una se echilibrează și rămâne precum găina pe casă!!! (foto)

*
Vizităm Mortenson Center, aflat la al doilea nivel subteran al sediului central al Bibliotecii Illinois. Suntem așteptați de către întreg personalul Centrului, în frunte cu directoarele Barbara și Susan.



După rezolvarea mai multor probleme administrative, pornim spre Facultatea de Științe Agricole (există și așa ceva!), la parterul căreia urmează primele sesiuni ale programului pentru care ne aflăm aici:



*
După prânz, Peggy Barber (Library Communication Strategies, Inc.) începe să poarte întrevederi individuale cu fiecare dintre noi. Pentru astăzi sunt programați alfabetic 6 dintre colegi, printre care nu mă aflu. Împreună cu alți membri ai grupului care are "fereastră", ghidați de Claudia, mergem să vizităm pe fugă două biblioteci: Biblioteca de Matematică și Communication Library.
Biblioteca de Matematică funcționează într-un sediu impunător precum un castel medieval. Claudia ne spune că această clădire a fost construită special pentru a fi înființată în ea prima bibliotecă a Universității; ulterior, aici a funcționat o vreme Biblioteca de Drept:





*
Paula Kaufman, directoarea Bibliotecilor Universității din Illinois, ne prezintă date deosebit de interesante referitoare la statutul, finanțarea și funcționarea acestora (revin și adaug ce și cum). Punem multe întrebări și depășim cu cca o jumătate de oră programul zilei a treia...

 Album foto

 (Valentin Smedescu - Champaign-Urbana)
.

Un comentariu:

  1. Oare si la capitolul "biblioteci" suntem tot atat de departe fata de ei ca si la alte capitole ? Poate am mai recuperat ceva teren in ultima vreme, cel putin asa sper.

    RăspundețiȘtergere