Conform programului "de duminică", la ora locală 1.00 suntem luați din Ashton Woods (așa-i spune zonei în care stăm) de către asistentele de la Mortenson Center. Luati este un fel de a spune, fiindcă nu ne iau cu o masină, ci pe jos, să vedem campusul și drumul pe jos până la Universitate. Și nu avem vreme de a zăbovi nici pentru fotografii, pentru că americancele merg, nu se joacă (mă întreb dacă în timpul liber nu cumva sunt maratoniste). Într-o oră, apreciez, ne deplasăm cel puțin 5-6 km. Reușesc să fac niște poze din mers, stânga dreapta, la dus și la întors (câteva foto sunt de ieri). Ca și sâmbătă, remarc spații largi, pline de verdeață, pustii (studenții sunt în vacanță, de aceea campusul pare părăsit părăsit), construcții vechi și noi, inclusiv reprezentațe auto de mașini europene, reprezentațe locale de companii mari preum Yahoo, gâște sălbatice care n-au nicio reținere în a se plimba pe alei și pe iarbă și veverițe, multe veverițe (veverița "lor" diferă de veverița "noastră", în primul rând pentru că este cenușie). Mașini europene și japoneze multe, foarte multe.
*
Ajungem la Universitate din altă direcție decât sâmbătă, când am mers cu microbuzele. Profit de ocazie și postez un video de ieri, pe care abia azi l-am încărcat:
A doua sesiune (prima a fost ieri) de "Curs la distanță - Managementul Proiectelor"*
*
Recepție la casa Barbarei Ford, directoarea Mortenson Center. Avem ocazia să vedem cu ochii noștri cum arată pe interior o casă americană. Acasă la Barbara le revedem pe Susan Schuner (director adjunct al Centrului Mortenson) și Peggy Barber (Library Communication Strategies, Inc.). Cu Doamnele Barbara, Susan și Peggy fiecare dintre membrii grupului aflat acum în SUA ne-am întâlnit în România în toamna anului trecut, pentru întrevederi-interviu, conform unei programări. Cu Barbara și Susan am avut onoarea să mă întâlnesc și la Gala Premiilor în Educație.
În Centrul orașului (pe fereastră se vede Primăria) Barbara are o casă deosebit frumoasă, rafinată, înnobilată și de multe obiecte din diverse țări și culturi ale lumii, primite în semn de recunoaștere și prețuire de la cei cu care a intrat în contact de-a lungul multor ani. Lângă aceste frumoase obiecte vor sta de-acum și câteva lucrușoare tradiționale românești, duse de noi.
În acest ambient completat de muzică bună, petrecem două frumoase ore de de relaxare a spiritului și a trupului...
*
Ne luăm la revedere de la doamnele cu care ne vom revedea mâine și plecăm pe jos spre gară, unde avem și stația de autobuz. În primele cadre, Primăria localității:
În stația de autobuz de la gară aștepăm fix 40 de minute (exact cât scrie pe afișajul electronic), după care ne înghesuim într-un autobuz și așa foarte aglomerat, în special cu tineri asiatici (probabil aflați aici la studii și care n-au mai plecat în țările lor, vacanța fiind prea scurtă). Pe drum, autobuzul se mai golește, însă curând avem parte de o surpriză deosebit de neplăcută: cu mai bine de 2,5 km înainte de casuța noastră de la Ashton Woods, într-o intersecție, șoferița autobuzului oprește mașina și deschide ușile. Ne spune simplu să coborâm, că și-a încheiat programul (se pare că vacanța studenților a scurtat traseele, posibil și programele de lucru ale personalului). Coborâm derutați, grupul nostru și alți cca 10 călători. Autobuzul își afișează electronic "pe frunte" frustrantul Not in service și pleacă să se mai odihnească...
(Valentin Smedescu - Champaign-Urbana)
.
_____________________
*Anghelescu, Hermina G.B. “Managementul proiectelor”, note de curs, 19 martie 2011, Centrul Mortenson pentru Programe Internationale de Biblioteca, Universitatea Illinois, Urbana-Champaign.
Anghelescu, Hermina G.B. “Managementul proiectelor in biblioteci”, note de curs, 20 martie 2011, Centrul Mortenson pentru Programe Internationale de Biblioteca, Universitatea Illinois, Urbana-Champaign.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu